Football

Missade football Gamet i torsdags för hade soccer practice... Slår på tv:n och ser det här! Sjukt att dom sänder det på tv ändå!


SVENSKT GODIIIIIS

Fick svensktgodis på posten!!!! GODASTE jag ätit helt seriöst... inte ätit svenskt godis på 2 månader! Finns inget som slår svensktgodis seriöst... färskt var det också

Sep. 27, 2012

Idag var det ledigt så jag gick upp och chillade sen låg jag vid Poolen en timme. Sen drog jag Katie och Debbie på lunch. Efter lunchen drog vi till mallet där vi träffade Oz från Turkiet! Sjukt rolig var han! Haha bästa accenten någonsin! Vi åt froyo och jag tog två gånger för det var så gott! Ajaj, tur att man har börjat träna iallafall! Sedan åkte vi hem och chilla, sen hade Katie volleyballgame. Sen hem äta chilla framför tv:n och nu ligger jag i min säng. Skulle behöva plugga till ett historia test imon men jag orkar inte, även fast det bara är tre sidor notes... Men det ska nog gå fint! Puss på er där hemma, hur mår ni förresten?


Hej

Har historia nu, sjuuuuukt trött.... Ledigt imon wihooo, jaja ville va säga hej
Sjukt najs på morgnarna här men eftermiddagen STEKER typ 35 grader.... Bilden är från imorse klockan 6:53 då jag måste ta bussen


2 månader....

Sedan jag lämnade Göteborg! Sjukt hur tiden har gått så fort men ändå inte. 1/5 av året har ju gått... Wahhh


Häng på mallet


soccer-game

Igår hade vi våran första soccer-game! Vi förlorade, men det var rättvist. Det var jätte kul att spela igen och även om jag inte gjorde den bästa matchen så var det sjukt kul. Hur varmt som helst också, aldrig varit så svettig. Mina ben svettades och armarna var helt blöta! Kändes som jag hade duschat typ! Men det är väl bra att svettas lite för har gått upp 3kg! Fast det är inte så konstigt med tanke på all omställning med mat, tid och ingen träning + att jag ätit onyttigt varje dag. Men ska bättra mig nu så tror jag droppar dom kilorna av bara farten! Efter matchen åt jag middag och sedan ville Debbie belöna mig med Froyo! Det tackar man ju inte nej till efter att ha slitit i 30 graders värme... Tog inga bilder men lånade några av Heidi, hoppas det var okej! 
 
 

Mackan är bäst

Har inte riktigt haft tid och ork att uppdatera här men nu kör jag för en av världens bästa vänner, Mackan, skickade ett brev till mig och jag blev så otroligt glad! Satt och flinade som ett fån verkligen och skrattade. Ska lätt spela svarta diamanten sen. Är så roligt att få veta hur ni har det också och få små livstecken. Brev är roligt också för det kan man läsa flera gånger medans ett skype samtal bara varar i några minuter! WIEE VA GLAD JAG BLEV! 
 
Iallafall denna veckan som gått har jag tränat fotboll och varit på volleyball game och football game (amerikansk). Det är så roligt att kunna spela soccer igen ska ni veta! Även om soccer inte är riktigt lika bra här och man blir ibland irriterad för de inte gör som man vill att de ska göra haha. Men laget är iallafall jätte snälla!
 
I fredags var det football game som sagt. Det var riktigt spännande ska jag tala om! Vi vann i sista sekund. Sjukt spännande, börjar fatta reglerna lite nu. Spelade in en video så ska se om jag kanske kan få upp den här. Det är verkligen en speciell känsla för alla hejar verkligen, precis som på film!
(lånade bilden av Heidi)
Det här är Alex och Heidi! Alex går i våran soccer-class och spelar även i vårt klubblag! Heidi är ju som ni vet norsk och det är sjukt ändå att vi båda spelar fotboll och är ganska så lika i sinnet! Det är skönt att kunna prata med Heidi om vissa saker amerikanarna gör som vi tycker är konstigt, men som är helt normalt för dem. Skulle inte klarat mig utan henne 
 
 

Billigt

Denna 0,95 liters dricka kostar inte ens 1 dollar! Typ 6 svenska kronor.... Man kan välja mellan slush eller vanlig läsk!


Endless shrimp


Desert mountain vs. chaparral





Det senaste

Visste att dagen skulle komma då jag skulle bli sämst på att blogga.... Haha men iallafall, denna skolveckan har varit najs. Hade earlyrelease i onsdags. Då åkte jag med Heidi och Cathrine och en annan kille till paradise bakery för lunch! Fett goda kakor asså. Sen i torsdags provtränade jag och Heidi för ett fotbollslag! Var sjukt kul att spela igen! Innan dess åt vi froyo, givet!

Veckans snackis på skolan har varit den stora matchen i fredags mot chaparral, rivalerna! Det var någon som skärt ut huvudet på deras maskot på deras fotbollsplan som tydligen var svindyr. Alla trodde det var någon på vår skola! Vi vann iallafall den matchen och det var sjukaste stämningen! När matchen var slut hoppade alla ner på planen och alla var sjukt glada!


The mall

Jag och Katie kom precis hem från mallet, de stänger 9 fredag och lördag! Var mycket folk, tror det är där man "hänger". Hade iallafall froyo och kollade runt lite men jag köpte såklart inget, är ju pank! Haha


soccer

Hinner inte skriva så mycket men provade ut för ett fotbollslag idag och tränaren ville att jag och Heidi skulle börja! Det var jätte roligt och laget verkar jätte snälla och allting! Vill JÄTTE gärna börja men det är dyrt.... SNÄLLA MAMMA OCH PAPPA

9/11

Inget som har med USA-resan att göra men har verkligen velat få ur mig detta hela dagen men inte kunnat p.g.a. att jag inte vill att någon skulle känna sig påhoppad. Så ni behöver inte läsa.
 
Idag är det en speciell dag, som för 11 år sedan förändrade en hel del. Det är intressant att se hur amerikanarna ser på detta. Självklart har USA inte något med saken att göra utan allt är terroristernas fel, enligt dem. Det är aldrig rätt att skada någon (eller i detta fall flera) för att få sin röst hörd. Men på samma gång så måste vi faktiskt inse att man vaknar inte bara upp en dag och bestämmer sig för att göra ett terror angrepp. Det måste ligga något bakom och det tycker jag inte amerikanarna kan se. Det gäller att se saker från olika perspektiv. Varför just USA? varför just world trade center? Det är inte av en slump de valde just denna måltavla. Man gör inte en sådan här grej bara för att man "känner för det". Därför är det intressant att se hur Amerikanarna pratar om Jihad, islam o.s.v. De ser det inte från något annat perspektiv en sitt eget p.g.a. att man läser om det i deras egen censurerade media. 
 
Idag pratade även min historia lärare om att de attackerade USA bara för att de trodde att de kunde ta över USA när de hade vunnit över sovjet i ett krig. Men helt ärligt, ingen är så efterbliven så de tror att de på riktigt kan vinna ett krig över USA. Utan jag som ser det ur olika perspektiv, och jag har även läst om detta i svenska skolan,  så är inte USA helt oskyldiga. Men som sagt, det är aldrig rätt att skada någon för att man ser orättvisor och vill ha uppmärksamhet. Så därför går idag mina tankar till de som omkom i 9/11, men också de oskyldiga som fått massa fördommar emot sig pågrund av vad som hände denna dag och vilken religion de tillhör. Har fått höra många fördomar emot islam idag... 

jersey

Igår var det möte för alla utbytesstudenter som bor i närheten. Det var väldigt många där, mer än jag trodde! Det var människor från hela världen så det var faktiskt lite coolt. Typ Egypten, Israel, Pakistan, Kina, Brasilien och sen massa europeiska länder! Alla skulle göra en dish från sitt eget land så jag gjorde swedish meatballs såklart. Det var även kul att träffa Klara igen, hade ju en del att ta igen om man säger så! Haha, iallafall så var det rätt segt för fick sitta och lyssna på samma saker som jag hört miljoner gånger innan jag åkte. Men detta ska väl ha varit den sista gången man måste lyssna på det. SKÖNT. Idag var det jersey-day i kyrkan så alla skulle ha på sig jersey. efter kyrkan åkte vi till walmart och sen åkte vi hem och åt lunch och jag däckade i soffan. Nu ska Katie åka och köpa panda och subway till mig haha. Imon är det skola igen! Vi höres!

Billigt

Igår så ville Katie äta lunch på mcdanald's, men jag gillar inte det så jag tog bara en dricka. En stor kostade 1 dollar, alltså 7 kronor, med fri påfyllning! Det va billigt det


football game

Igår följde Heidi med mig hem efter skolan. Vi gick och köpte froyo och sedan köpte hon donken och jag burrito. Sen gick vi hem till mig igen då Larry körde oss till Alex. Alex är en tjej i våran soccerclass som är lagkapten i skollaget. Vi gick till the game och det var precis som på film och jätte go stämning! Alla hade klätt ut sig till dagens tema som var camou. Fast hade inga kläder som passade, men nästa vecka ska jag satsa mer på kläderna! Haha, det var sjukt kul iallafall och nästa vecka ska vi möta chaparall som är de största rivalerna någonsin typ! Till och med lärarna brukar "make fun of them" ibland haha. Det blir intressant!






dröm

Har inte tid att uppdatera er mer än att jag ska sova nu. Men ville bara berätta att jag hade en dröm inatt och vet ni vad?????? DEN VA PÅ ENGELSKA! 

glömde nästan

FICK PAKET IDAG OCH JAG BLEV SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR GLAD OCH DEBBIE ÄLSKADE KORSET! TACK MAMMI OCH PAPPIIIIII

matmatmatmatmatmat

Hej allihopa! Har inte riktigt suttit ner vid datorn föräns nu. Fullrulle ni vet. Igår och idag var jag och kollade på när Katie spelade volleyboll. Det var nääjz. Vart i skolan som varit och idag när jag pratade med engelska läraren sa hon att jag hade ett starkt B. Jag ba say whaaaaat??? Haha sjukaste, bättre än vad jag har i Sverige ju. Man får liksom bra betyg här om man gör sina läxor som tar typ 5 min, lämnar in dem i tid och kommer i tid samt inte går på toa under lektionen. Men det är nog lite för att jag är utbytis också skulle jag tro! Idag hade vi quiz i engelska och innan quizet så gav hon svaret på alla frågorna... Haha, ett skämt men jag klagar ju inte! Kommer ju bli tufft att komma tillbaka till Sverige.
Iallafall idag har varit en bra dag! Debbie hämtade mig efter skolan för att åka till Katies volley. Köpte froyo på vägen. Finner inga ord till hur mycket jag älskar det! Igår åt vi in n out som är hamburgare som alla ÄLSKAR här. Pommesen var goda men burgaren va lite mjeee om ni fattar. När vi kom hem efter matchen åt vi kyckling tacos och nu äter jag cookie dough! Kommer bli fet, men det är värt det. För maten här är verkligen värd att njuta av! Är ni trötta på att höra om alla mat? hehe borde skaffa matblogg
 american styyyyyle

kan inte sova

Första gången sen jag kom hit som jag inte kan somna... Kommer vara trött imorgon. Men ska försöka sova nu igen puss på er och godmorgon

Laborday

Så idag var det ledigt pga laborday och shopping stod på schemat! Var först på ett secondhand ställe! Var sjukt billigt. Köpte två abercrombie kjolar, två par shorts och jeans jackan (som jag ska klippa av till en väst) för 25 dollar!!! Det är liksom 175kr... Rätt så billigt hehe, Resten köpte jag på the mall! Hade verkligen shopping lycka idag för hittade jätte mycket saker jag tyckte var fint, så jag köpte en del. Men innan har jag inte hittat så mycket faktiskt. Undra hur det hade slutat om vi gick in i fler affärer, köpte typ 3 plagg i varje haha. Åt Froyo, men mitt favvo ställe är goldenspoon för där har de peanutbutter taste och cookie dough. Sen kom vi hem och provade alla våra saker. Efter det åt vi middag, det blev ribbs! gääälet gött. De grillar typ varje dag här för att slippa få det så varmt inomhus och jag ÄLSKAR grillat. mums, speciellt när vi nästan inte grillade någonting i sommar. Efter middagen bakade jag och Katie kakor och nu mår jag illa... hehe... Men idag kom jag på att jag inte blivit så tjock för inga kläder är för små än. Men har ju inte tränat på länge så är lite "lös". Nu sitter jag nydushad och kollar på tv med Katie! Det har varit en riktigt bra dag idag. Börjar bli sjukt blek måste verkligen ta mig tid att vara ute mer. Men har aldrig tid verkligen.... Vi hör imon!

Shopping!

Förlåt för kassa mobil bilder men kan inte få igång min kamera för min adapter suger, så kan inte ta några bilder


ännu mer kultur-krock

Idag hade vi spaghetti köttfärsås till middag. Jag kan verkligen inte äta det utan ketchup så jag frågade om jag fick ta fram ketchupen och de tyckte det var hur knäppt som helst att jag skulle ha ketchup på maten. Haha det är ju så självklart att ha det i Sverige. 
Idag ska vi ha froyo igen för det är 1 månad sen jag kom till Arizona! Haha dom är så snälla. Och imon ska jag shoppa på mallet igen! Behöver kläder har inget att ha på mig. Är det ok pappa? :)

kultur-krock

Tänkte bara ge er ett exempel på en av alla kulturkrockar jag är med om.
Dagen började med en ägg-macka vilket Larry tycker är väldigt knäppt, att ha kokt ägg på macka. Sedan följde jag med till kyrkan och efter det åkte vi på några ärenden. När vi kom hem var jag hungrig för det började ju bli lunch-dags. Jag var jätte sugen på flingor så då tog jag det. Det tyckte Larry var ännu knäppare att jag åt sandwich till frukost och cereal till lunch. Det borde ju vara tvärt om tyckte han. Spela roll det är ju samma sak haha, inget av det är riktig mat. Sen så gjorde han oatmeal till lunch för har tyckte det var så roligt att jag vände på det. Gissa vad han har i sin oatmeal???? Socker, kanel, smör och........kött (?!) Sjukt udda, men han tyckte det var helt normalt. 

tjej-dag

Okej, det var inte alls buffé igår! Haha utan när Larry sa "man får ta hur mycket man vill" menade han att man fick BESTÄLLA hur mycket man ville. Haha de hade shrimp-fest så de hade 7 olika way's of making shrimp och man fick beställa hur mycket man ville av alla! Pappa, du hade ÄLSKAT det kan jag ju säga! Det var hur gott som helst! Jag tog garlic-shrimp och någon shrimp linguini alfredo, typ shrimp med pasta och gödig sås. Blev ju redigt mätt så kunde inte beställa in mer ens. Haha, amerikanare snålar inte på portionerna. 
 
Idag så hade jag en heldag med Debbie! Det var jätte mysigt. Först åkte vi till en affär, kommer inte riktigt ihåg vad den hette, där de sålde allt i storpack till galna priser! helt galet var det och STORT. De hade jätte mycket man kunde provsmaka också. Jag gillade verkligen den affären jättemycket. Sen åkte vi hem och lämnade av det vi hade köpt. Sedan tog Debbie mig för att äta chicken-burrito! Mums, hon vet att det är min favvo haha. Var en av de bättre jag ätit för man fick "bygga" sin egen burrito. Typ som på subway. Sedan gick vi på bio. Såg en jätte mysig film som jag gillade skarpt. När filmen var slut kändes det som man varit i hypnos, så bra var den! Sen kom vi hem och nu ska vi åka till bookstore för jag behöver två böcker till mig engelska. Har haft en riktigt mysig dag med Debbie, hon är världens härligaste! Känner verkligen att jag klickar med hela min värdfamilj, så himlan skönt! Känner att jag kan prata med dom om allt och vi har samma humor och kan skämta med varandra, det är skönt. Hoppas ni har det bra där hemma, tänker på er och saknar er!

HUNGRIG

Är så hungrig just nu va. Är mycket hungrigare här än hemma, det är knäppt. Men skit i det nu för tänkte bara berätta att vi snart ska åka och äta buffé! wäääää ska bli så gatt. Deras specialité är seafood men de hade tydligen massa annat också! Hoppas dom har någon slags efterrätts grej, e lite sugen! puss på er! Mår bättre nu också så himla skönt, lagom till helgen hehe.

rumor

Möglet var bara ett rykte!!! Haha det sjuka var att det var en lärare som sagt allt detta. sjuuuuuukt men gött

RSS 2.0